Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Training asbestherkenning op maat!

Training asbestherkenning op maat!

Afgelopen maand hebben wij onze kennis weer mogen delen. Voor een vaste opdrachtgever van ons hebben we een training asbestherkenning op maat georganiseerd. Bijzonder aan onze training is dat wij werkzaamheden  van de opdrachtgever in kaart brengen en dit terug vertalen naar een op maat herkennings training.

Welke werkzaamheden?

In dit geval was de opdrachtgever een woningstichting die met hun eigen service dienst veel keuken, douche en toilet renovaties uitvoert. Ook verzorgen ze regelmatig comfort verbeteringen zoals het na-isoleren van vloer, dak en spouwmuur en daarnaast aanbrengen van mechanische ventilatie en CV-installatie. Wat kan de medewerker tegenkomen tijdens deze werkzaamheden? In welk materiaal kan asbest zitten? Waar moet je op letten? Dergelijke vragen werden uitgebreid behandeld.

Voorbeeld samples

Tijdens de training werden er ook diverse samples getoond van asbesthoudend materiaal. Hierna volgde nog een kleine test met betrekking tot wel of niet asbest verdacht materiaal. Alle deelnemers van de training hadden goed opgelet want een ieder had 6 of meer goed van de 10 voorbeeld samples.

Na een korte evaluatie kon een ieder terug kijken op een geslaagde trainingsdag.