Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Sloopvoorbereidingen gemeente Noardeast-Fryslân

Sloopvoorbereidingen gemeente Noardeast-Fryslân

Logo gemeente NEFIn opdracht van gemeente Noardeast-Fryslân hebben wij onlangs een aantal inventarisaties geschikt voor totaalsloop mogen uitvoeren.

Totaalsloop

Wanneer de bouwwerken en/of objecten in zijn geheel worden gesloopt is alleen een visuele inspectie niet toereikend. Dit wordt dan uitgebreid met een destructief onderzoek, zoals; insnijdingen, hak- en breekwerk, verwijderen gelijmde en/of geklemde vloerafwerking, etc. De bevindingen van de inspecteur tijdens het destructieve onderzoek worden in het asbestinventarisatierapport samengevat.

De afgelopen jaren heeft ABF verscheidene opdrachten mogen uitvoeren voor de gemeente Noardeast-Fryslân, wij zijn uiteraard zeer content met deze mooie samenwerking.

Marco Feenstra van de gemeente Noardeast-Fryslân aan het woord

Als gemeente Noardeast-Fryslân zijn we met de sloopvoorbereidingen gestart voor zes gebouwen die we graag eind dit jaar willen laten slopen. Naast het nodige ecologisch onderzoek moeten de gebouwen ook goed worden onderzocht op aanwezigheid van asbesthoudende materialen.

“Deze asbestinventarisaties laat ik graag uitvoeren door ABF, een prima bedrijf met scherpe tarieven en openheid van zaken. Ook in de uitvoering loopt het soepel door heldere afspraken.”

De gebouwen worden goed onderzocht op aanwezigheid van asbest. Dat begint natuurlijk al op kantoor met beoordelen van tekeningen en bestekken van de bouwperiode. Veelal is er in ons gemeentearchief nog volop informatie aanwezig over de bouw of latere uitbreidingen of aanpassingen.

In opdracht van: Gemeente Noardeast-Fryslân
Geïnventariseerd: Diverse bouwwerken en/of objecten

"Ook in geval van haast kan er snel geschakeld worden door ABF, zo werden we enkele weken geleden onaangenaam verrast door een brand in een tijdelijk gebouwtje. Binnen vier werkdagen lag er een inventarisatierapport op mijn bureau zodat de sloopmelding aangevraagd kon worden."

Marco Feenstra , Gemeente Noardeast-Fryslân