Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
School Wittevrouwenkade te Utrecht

School Wittevrouwenkade te Utrecht

Bouwbedrijf de vries logo 2018In opdracht van Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden hebben wij een mooie opdracht mogen uitvoeren aan de Wittevrouwenkade te Utrecht.
 
Het schoolpand heeft een rijke geschiedenis en betreft een rijksmonument. De gemeente architect C. Vermeijs heeft de school op de Wittevrouwenkade ontworpen. De Gemeentelijke HBS voor Meisjes werd in het jaar 1882 in gebruik genomen. Na meer dan een eeuw verschillende onderwijsinstelling geherbergd te hebben, wordt het pand nu volgens de nieuwste normen gemoderniseerd, waarna het Tjalling Koopmans College het pand zal betrekken.

Voorafgaand aan de werkzaamheden mocht ABF de asbestinventarisatie uit voeren. Middels een combinatie van deskresearch, visueel en destructief onderzoek, heeft ABF in korte tijd het pand volledig in kaart gebracht.

Het bouwproces is inmiddels in volle gang, waarna het eeuwenoude pand weer decennialang vooruit kan als moderne school in een prachtig oud jasje. ABF is trots dat we hieraan ons steentje hebben mogen bijdragen.

School Utrecht

In opdracht van: Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden
Geïnventariseerd: School te Utrecht