Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Omvangrijke inventarisatie opdracht voor ABF

Omvangrijke inventarisatie opdracht voor ABF

In opdracht van Thús wonen onderzoekt ABF ruim 1000 woningen.

logo thusThús Wonen is dé woningcorporatie voor de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland en met ook een aantal woningen in de gemeente Ferwerderadiel. Thús Wonen verhuurt en verkoopt woningen en realiseert vastgoedprojecten in Noordoost-Friesland. Het aanbod is ruim en gevarieerd: circa 6.500 woningen.

Planmatig onderhoud en energetische verbeteringen

Om de woningen in een optimale conditie te houden wordt er in een cyclus van een aantal jaar planmatig onderhoud uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden is de kans aanwezig dat er asbest wordt aangetroffen. Voorafgaand aan het planmatig onderhoud van 2016 worden de woningen op asbest onderzocht. ABF voert op dit moment de inspecties uit.

abf auto

Waar technisch mogelijk wordt het asbest voorafgaand aan het planmatig onderhoud gesaneerd. Tijdens dit planmatig onderhoud worden er ook energetische verbeteringen aangebracht in en aan woningen. Door de energetische verbeteringen zullen de woningen een hoger EPA label scoren en dus energie zuiniger zijn. Verbeteringen kunnen zijn; dak-, gevel- en/of vloer isolatie.

Landelijk Asbestvolgsysteem LAVS

De resultaten van de asbestinventarisaties worden door ABF ingevoerd in het LAVS. Het Landelijk Asbestvolgsysteem is een web-applicatie waarmee opdrachtgevers regie kunnen voeren op het volledige proces van asbestverwijdering. Van inventarisatie tot en met de het afvoeren van het asbest. 

ABF als innovatieve partner

Senior werkvoorbereider Thús wonen: “Binnen de aanbesteding vragen we een plan van aanpak waarin de aanbieder alternatieven kan aandragen. ABF heeft hiervan gebruik gemaakt en een innovatief plan van aanpak geschreven voor de uitvoering van de opdracht. Dit in combinatie met een nuchtere prijs heeft ons doen besluiten de opdracht te gunnen aan ABF.”