Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
De Woonschakel en ABF breiden samenwerking uit

De Woonschakel en ABF breiden samenwerking uit

Kerntaken woningcorporatie

logo de woonschakelDe Woonschakel is gevestigd in Medemblik, Bovenkarspel en Obdam. De Woonschakel heeft circa 5.700 huurwoningen in eigendom. Het woningbezit is voornamelijk gelegen in de gemeenten Medemblik, Stede Broec, Drechterland en Koggenland. Bij De Woonschakel werken circa 65 medewerkers die zich vooral bezig houden met kerntaken waar woningcorporaties voor bedoeld zijn: de verhuur, bouw en onderhoud van betaalbare huurwoningen.

Asbestveilige huurwoning

Tijdens het dagelijkse onderhoud van de oudere huurwoningen is kans op asbest in de woning aanwezig. Om dit vooraf te beoordelen schakelt De Woonschakel al geruime tijd ABF in. De woningen worden door ABF deskundig geïnspecteerd op asbesthoudende materialen. De bevindingen van het veldwerk worden helder verwoord in een rapport. Het getraceerde asbest wordt gesaneerd, op deze manier ontstaat een asbestveilige huurwoning.

Periodiek onderhoud 270 woningen

Dit jaar is ABF gestart met het inventariseren van 270 bewoonde woningen voorafgaand aan het periodieke onderhoud. Aan de woningen worden diverse onderdelen bouwkundig verduurzaamd. Voordat deze werkzaamheden kunnen aanvangen dient eerst het aanwezige asbest geïnventariseerd te zijn, deze opdracht heeft ABF mogen ontvangen.