Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Asbest­inventarisatie voorafgaand aan planmatig onderhoud

Asbest­inventarisatie voorafgaand aan planmatig onderhoud

In opdracht van De Bouwvereniging inventariseert ABF BV ruim 144 objecten.

Wonen in Harlingen begint bij De Bouwvereniging. Met zo`n 2.500 woningen zijn zij de grootste aanbieder van huurwoningen in de gemeente Harlingen.
Een aantal huurwoningen is aangewezen voor verkoop. De laatste jaren realiseren ze allerlei nieuwe woonmogelijkheden voor senioren. De meeste woningen staan in de stad, maar ook voor een woning in de dorpen Midlum of Wijnaldum kun je bij hen terecht.

Planmatig onderhoud

De woningen staan op de nominatie voor planmatig onderhoud. Tijdens het planmatig onderhoud worden onderstaande werkzaamheden uitgevoerd:

Kozijnonderhoud (houtreparaties), ramen en buitendeuren vervangen, beglazing vervangen, panelen isoleren en vervangen, buitenschilderwerk

Douche- en Toiletrenovatie: asbesthoudende leidingen verwijderen, opnieuw betegelen, nieuw sanitair plaatsen, nieuwe toiletpot en nieuwe pvc-leidingen aansluiten op bestaande asbesthoudende riolering onder begane grond vloer.

Vlieringtrap plaatsen, dak aan de binnenzijde isoleren.

Asbestsanering van het tastbare asbest.

Duidelijke communicatie

Asbest roept vaak vragen op. Door ABF BV is extra aandacht besteed aan bewonerscommunicatie. Iedere bewoner ontvangt voor het onderzoek een brief. Aansluitend hierop wordt een afspraak gemaakt met de bewoner. Voorafgaand aan het onderzoek is er een kort gesprekje waarin wordt verteld wat er gaat gebeuren. Zijn er nog vragen vanuit de bewoner dan worden deze beantwoord.

Pas als alles duidelijk was bij de bewoner werd er gestart met het onderzoek. De bevindingen van het onderzoek werden naderhand ook weer kortgesloten met de bewoner. Deze extra aandacht met betrekking tot communicatie werd zeer gewaardeerd door de bewoners.