Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Asbest­inventarisatie Autostalling De Bazuin

Asbest­inventarisatie Autostalling De Bazuin

Autostalling De Bazuin te Harlingen gebruikte een loods met asbest-golfplaten als dakbedekking. Gezien het aankomende verbod op asbest in 2024 en de staat van het dak, besloot eigenaar Guido Berends dat het tijd was om dit asbest te saneren. Hij schakelde ASM Asbestsanering & milieutechniek in, met ABF als onderzoekende partij voor de inventarisatie van het asbest. Gezamenlijk hebben we een totale dakrenovatie gerealiseerd.

asbestinventarisatie autostalling de bazuin
De loods in de oude situatie

Het proces begon met een locatie-opname en overleg met de klant. Door eerst de situatie, de wensen en aandachtspunten in kaart te brengen, worden latere problemen voorkomen. De ingewonnen informatie werd verwerkt in een plan van aanpak, welke met alle partijen werd overlegd. Zo wist iedereen weet wat hem te doen stond en dat schept helderheid. “Dat is essentieel”, benadrukt Fred van de Vijfeijke, commercieel directeur van ASM BV.

asbestinventarisatie autostalling
Het nieuwe dak, na sanering

De asbestinventarisatie

Voordat de asbestsanering kon starten, was het aan ABF om een asbestinventarisatie uit te voeren. We wisten dit in enkele werkdagen te realiseren en werkten vervolgens een duidelijk en bondig rapport uit. Op basis van dit rapport gaf de gemeente toestemming voor de sanering.

Wat volgde, was de verwijdering van het asbest en de plaatsing van het nieuwe dak door ASM. De nieuwe golfplaten en hulpstukken werden op de bestaande constructie geschroefd. Op de golfplaten werd een garantie afgegeven van 25 jaar.

Na het gehele project vond er een evaluatie plaats met de opdrachtgever. Zij waren zeer tevreden met het resultaat, het proces én de prijs!

Lees ook het artikel over dit project, geschreven door ASM.