Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Gastcollege op Friesland College door ABF

Gastcollege op Friesland College door ABF

Onlangs heeft ABF voor studenten MBO bouwkunde niveau 4 van de School voor Techniek en Technologie een gastcollege gegeven. De studenten zitten in het laatste gedeelte van hun opleiding en moeten alleen nog een afstudeerstage lopen. Tijdens het gastcollege werden diverse onderwerpen rondom asbest besproken.

Interessante interactie tijdens het gastcollege

Aan de hand van voorbeeld monsters werden er diverse asbesthoudende materialen getoond. De herkomst, de regelgeving en toepassingen van asbest werden o.a. toegelicht. Hierna volgde een interessante interactie tussen studenten en gastdocent. Onderstaande vragen passeerden de revue en werden ruimschoots beantwoord.

  • Hoe voorkom je risicovolle situaties met asbest?
  • Hoe kun je asbestverdacht materiaal herkennen?
  • Wanneer moet je een asbestinventarisatierapport laten opstellen?
  • Is het verplicht om asbest te verwijderen?

Meer aandacht door samenwerking

gastcollege op Friesland College logo

Het Friesland College is de afgelopen jaren bezig om actuele onderwerpen zoals asbest in het onderwijs te integreren in samenwerking met de bedrijven in de regio.  Op deze wijze krijgt de student actuele informatie en vaardigheid van belangrijke onderdelen in het bouwproces.

ABF stelt in de toekomst stageplaatsen beschikbaar om haar kennis te delen. Concluderend een leerzame dag voor alle deelnemende partijen.