Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.

ABF adviseert Energiewacht Groep in haar asbestbeleid

Energiewacht Groep verzorgt het onderhoud en het oplossen van storingen aan verwarmings- en warmwater-installaties. De Energiewacht Groep bedient meer dan 240.000 klanten op zowel de particuliere als de zakelijke markt.

energiewacht groep

Tijdens het onderhoud aan deze installaties is het mogelijk dat de monteur asbestverdacht materiaal tegenkomt. Wat doet de monteur in zo’n situatie, wanneer kan hij zijn werkzaamheden voortzetten en wat voor advies krijgt de klant?

energiewacht groep logoABF is door Energiewacht Groep gevraagd om hun bestaande procedures te beoordelen en waar noodzakelijk te optimaliseren met als hoofddoel een veilige (werk)omgeving voor servicemonteurs en klanten. Na een inventarisatie van de huidige procedures heeft ABF hier een advies voor geschreven.

Naast dit advies heeft ABF een asbestherkenningscursus verzorgd voor 150 servicemonteurs.

Uniek aan deze cursus was dat het een maatwerkproduct was: Wat kan een servicemonteur tegenkomen tijdens zijn werkzaamheden? En hoe moet hij handelen? Deze vragen zijn ruimschoots beantwoord tijdens de cursus.

Kwaliteit en veiligheid van medewerkers en klanten staat bij Energiewacht Groep hoog in het vaandel. Wij hebben deze training laten uitvoeren door ABF omdat wij als gerenommeerd servicebedrijf, zowel voor de monteurs als voor onze klanten, op een veilige manier service willen verlenen. Het gekozen traject was heel leerzaam, niet alleen voor ons, maar ook voor ABF. Het heeft onze monteurs erg geholpen. Ze weten nu goed hoe te handelen in die gevallen dat het vermoeden bestaat dat er asbest aanwezig is bij het toestel. Onze monteurs zijn door ABF goed geïnstrueerd over mogelijke situaties, vormen en toepassingen van asbest. De training was zeer professioneel en met de deskundige uitleg zijn wij goed voorgelicht over situaties met asbest.

Manager Realisatie , Energiewacht Groep