Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Verbod op loden waterleidingen in panden van vóór 1960

Verbod op loden waterleidingen in panden van vóór 1960

Geplaatst op 12 april 2022

Verbod moet gaan gelden voor kindlocaties en huurwoningen

Afgelopen februari heeft het kabinet besloten een wet uit te gaan werken, welke de aanwezigheid van loden drinkwaterleidingen op kindlocaties en in huurwoningen moet gaan verbieden. Bij aanwezigheid van loden leidingen (of loodhoudende soldeerverbindingen) komen er loodconcentraties in het drinkwater. Dit is schadelijk voor de gezondheid, in het bijzonder voor kinderen en zwangere vrouwen, aangezien de blootstelling aan lood de geestelijke ontwikkeling van een kind negatief beïnvloed. Bij volwassenen kan het leiden tot nierfalen en hoge bloeddruk.

In panden gebouwd vóór 1960, kunnen loden waterleidingen aanwezig zijn. Het lood uit de leidingen komt in het drinkwater terecht en vergiftigt het drinkwater. U zult dit niet meteen proeven of merken, maar op de langere termijn kan dit zeer schadelijk zijn voor uw gezondheid en die van uw kinderen.

Wat bieden wij

ABF biedt een monstername aan, volledig volgens het monsternameprotocol van het RIVM. De geaccrediteerde analyse wordt uitgevoerd door het laboratorium van Eurofins Environment. De monstername kan zowel opzichzelfstaand, als in combinatie met een of meerdere van onze overige diensten worden uitgevoerd.

Neem contact met ons op voor advies of een passende offerte.