Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Stormschade? Met ABF gaat het u snel weer voor de wind!

Stormschade? Met ABF gaat het u snel weer voor de wind!

Geplaatst op 22 februari 2022

Stormschade in Nederland

Na 3 februari-stormen is de stormschade in Nederland, en in het bijzonder het waddengebied, groot. Volgens het verbond van verzekeraars bedraagt de totale schade minstens 500 miljoen euro.

Ook de vele resterende asbestdaken in Nederland zijn gevoelig voor de harde wind. Deze daken liggen al minimaal 30 jaar en zijn vaak niet of nauwelijks onderhouden in de tussentijd, wegens het verbod op het bewerken van asbest. Bij harde wind kunnen golfplaten loskomen. Golfplaten of dakbeschot kunnen beschadigd raken door vallende bomen of dakpannen.

Welke stappen kunt u ondernemen

Heeft u stormschade aan, of in de omgeving van, asbestverdacht materiaal? Laat dan een asbestinventarisatie uitvoeren voorafgaand aan de werkzaamheden. Informeer bij uw verzekeraar of deze kosten gedekt worden. In sommige gevallen kan dit een mooie kans opleveren om, zonder hoge kosten, uw asbestdak te laten saneren.

Wilt u stormschade aan uw asbestdak in de toekomst voorkomen? Laat dan een asbestinventarisatie uitvoeren, waarbij de inspecteur specifiek let op de staat en de bevestiging van het materiaal.

Gaat het toch mis? Sla ons telefoonnummer 0517 43 42 74 op in uw telefoon. Onze calamiteitendienst in 24/7 bereikbaar. Bij schade, waarbij mogelijk verontreiniging kan ontstaan, komen we zo spoedig mogelijk langs om de risico’s in kaart te brengen.