Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Laat uw (droom) woning inspecteren op asbest

Laat uw (droom) woning inspecteren op asbest

Geplaatst op 27 augustus 2018

Is de woning die u op het oog heeft, gebouwd vóór 1994? Laat dan een asbestinspectie uitvoeren. De kans is zeer groot dat er asbest is verwerkt in het huis.

Hoe voorkomt u teleurstellingen bij de koop van een huis?

De aankoop van een huis is voor veel mensen de meest kostbare beslissing van hun leven. Het is dan ook verstandig om voorafgaand aan de koop u goed op de hoogte te laten stellen over de staat van het huis en over de mogelijke aanwezigheid van asbest. Ook met het oog op aansprakelijkheid achteraf.

Laat daarom vóór het sluiten van de koopovereenkomst een grondige keuring uitvoeren. Als u zich als koper niet aan de onderzoeksplicht houdt, is het erg lastig om de verkoper van de woning aansprakelijk te stellen, mocht er onverhoopt toch asbest worden gevonden na de verkoop.

  • Met een bouwkundige keuring en een asbestinspectie voorafgaand aan de koop, krijgt u een goed beeld van de staat van het huis.
  • Met een grondige inspectie voorkomt u teleurstellingen en juridische problemen rondom ‘verborgen gebreken’.

asbestonderzoek

Mededelingsplicht verkoper

Maar ook als verkoper van een huis heeft u verplichtingen. U moet de koper inlichten over alle gebreken van de woning. Laat daarom onderzoeken of er asbest in uw huis is verwerkt.

  • Bij de verkoop van uw woning bent u verplicht om asbest in huis te melden aan de kopende partij.
  • Tijdens een asbestinventarisatie wordt te woning geïnspecteerd op de aanwezigheid van asbest houdend materiaal.

Is de woning vóór 1994 gebouwd?

Asbest is sinds 1993 verboden, omdat het zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid. In zo’n 70% van de woningen die vóór 1994 zijn gebouwd, is asbest verwerkt. De aanwezigheid van asbest is niet direct een risico voor uw gezondheid, maar het inademen van de vezels die bij bewerking van het materiaal vrijkomen, zijn zeer gevaarlijk.

  • Laat een asbestonderzoek uitvoeren door een gecertificeerd bureau voordat u uw droomhuis koopt en voorkom zo gevaarlijke situaties.

Voordelen van een asbestonderzoek

  • U weet of er asbest in de woning aanwezig is. Dit is nuttige informatie tijdens uw prijsonderhandelingen.
  • U weet waar asbest is verwerkt en kunt zo voorkomen dat er vezels vrijkomen bij bouwwerkzaamheden.

Voor, tijdens en na de aan- of verkoop van uw woning staat ABF BV voor u klaar! Bel, mail of stuur gerust een bericht via sociale media.