Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Laat uw woonwens niet in het water vallen, verzeker u van een asbestvrije woning.

Laat uw woonwens niet in het water vallen, verzeker u van een asbestvrije woning.

Geplaatst op 30 maart 2021

Is de woning die u op het oog heeft, gebouwd vóór 1994? Laat dan een asbestinspectie uitvoeren. De kans is groot dat er asbest is verwerkt in het huis. Bij asbest denkt u mogelijk aan golfplaten, maar asbest is in ruim 3000 toepassingen verwerkt. Ook de makelaar of bouwkundige keurder heeft vaak slechts beperkte kennis van de asbesthoudende materialen die in een woning verwerkt kunnen zijn.

Hoe voorkomt u teleurstellingen bij de koop van een huis?

De aankoop van een huis is voor veel mensen de meest kostbare beslissing van hun leven. Het is dan ook verstandig om voorafgaand aan de koop u goed op de hoogte te laten stellen over de staat van het huis en over de mogelijke aanwezigheid van asbest. Ook met het oog op aansprakelijkheid achteraf.

Laat daarom vóór het sluiten van de koopovereenkomst een grondige keuring uitvoeren. Als u zich als koper niet aan de onderzoeksplicht houdt, is het erg lastig om de verkoper van de woning aansprakelijk te stellen, mocht er onverhoopt toch asbest worden gevonden na de verkoop.

  • Met een bouwkundige keuring en een asbestinspectie voorafgaand aan de koop, krijgt u een goed beeld van de staat van het huis.
  • Met een grondige inspectie voorkomt u teleurstellingen en juridische problemen rondom ‘verborgen gebreken’.

We zien in de praktijk te vaak dat een enthousiaste woningeigenaar na de koop wil gaan verbouwen en dan asbest tegenkomt. Of een sloopmelding doet voor de verbouw en dan verrast is een asbestinventarisatie te moeten laten uitvoeren. Wij kunnen bij een onderzoek voorafgaand aan de koop al rekening houden met uw verbouwwensen ná de koop.

Mededelingsplicht verkoper

Let op; de verkopende partij heeft een meldingsplicht, maar geen onderzoeksplicht. Die ligt bij de kopende partij. De verkoper kan achteraf niet verantwoordelijk worden gehouden voor aangetroffen asbest, als niet aangetoond kan worden dat de aanwezigheid van het asbest bij de verkoper bekend was.

ABF verzorgt gehele asbesttraject

Rondom de koop van een woning komt veel kijken. Er moet van alles geregeld worden en u heeft al zo veel aan uw hoofd. Kies voor asbestinventarisatie voor ABF een u heeft 1 zorg minder. Wij kunnen desgewenst het volledige asbesttraject voor u uit handen nemen.

Voordelen van een asbestonderzoek

  • U weet of er asbest in de woning aanwezig is. Dit is nuttige informatie tijdens uw prijsonderhandelingen.
  • U weet waar asbest is verwerkt en kunt zo voorkomen dat er vezels vrijkomen bij bouwwerkzaamheden.
  • U kunt al voor de koop de sloopmelding voor de verbouw indienen, zodra u de sleutel heeft, begint de verbouwing!

Voor, tijdens en na de aan- of verkoop van uw woning staat ABF voor u klaar! Bel, mail of stuur gerust een bericht via sociale media.