Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Fonds voor asbestverwijdering in 2019

Fonds voor asbestverwijdering in 2019

Geplaatst op 21 januari 2019

Fonds voor asbestverwijdering in 2019

Wie nog met een asbestdak zit en niet over de financiële middelen beschikt om het asbest te verwijderen kan binnenkort aanspraak maken op een nieuw fonds, aldus staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

In het afgelopen jaar is dankzij de inmiddels verlopen subsidieregeling van 75 miljoen euro ruim 12 miljoen vierkante meter aan asbestdaken gesaneerd. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2014.

Nog 80 miljoen vierkante meter…

Er ligt nu nog zo’n 80 miljoen vierkante meter aan asbestdak in Nederland voornamelijk in de agrarische sector. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, provincies, gemeenten, banken en de Rijksoverheid beginnen daarom een fonds waar particulieren en agrariërs gebruik van kunnen maken.

Het fonds vervangt de huidige subsidieregeling en moet in 2019 in de lucht zijn. Niet iedereen kan het saneren van een asbestdak zomaar betalen, aldus de staatssecretaris. Sinds 1993 is het gebruik van asbest in de bouw verboden, en na 2024 zijn ook bestaande daken met asbest verboden.

ABF houdt u op de hoogte!

Hoeveel U kunt aanvragen, waar U dit moet doen, de voorwaarden zijn nog niet bekend. Het streven is naar inwerkingtreding van het fonds in 2019. Voor het zomerreces volgt hier nadere informatie over. Lees hier de stand van zaken asbestdakensanering. In deze brief gaat de staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat in op de moties en een aantal acties in het kader van stand van zaken van de programmatische aanpak versnelling saneren asbestdaken.

De ontwikkelingen rondom dit fonds houdt ABF voor u nauwlettend in de gaten. Blijf ons volgen via ABF Actueel of de sociale kanalen. Uiteraard kunt u ook even bellen of gewoon langskomen.

Bron: www.nu.nl