Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Landelijke subsidie verhoogd naar € 25 miljoen

Landelijke subsidie verhoogd naar € 25 miljoen

Geplaatst op 20 april 2017

Landelijke subsidieregeling

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu heeft het budget voor de subsidieregeling verwijdering asbestdaken voor 2017 verhoogd van € 15 naar € 25 miljoen. Dijksma heeft dit besloten vanwege de grote populariteit van de regeling.

In april is het subsidieplafond al in zicht. “Gelet op de doelstellingen van de subsidieregeling om de verwijdering van asbestsanering in de eerstkomende jaren zoveel mogelijk te stimuleren, is het wenselijk dat ook in de rest van 2017 nog subsidie kan worden verstrekt. Daarom is een deel van het budget dat voor de subsidieregeling beschikbaar is naar voren gehaald om al in 2017 beschikbaar te stellen”, aldus het ministerie.

Bron: www.boerderij.nl

landelijke subsidie asbestdak

Provinciale stimuleringsregeling

Provincie Friesland heeft vanaf 19 juli 2016 de regeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ verlengd. De regeling van 2013 tot juni 2016 was voor agrarische gebouwen. In de regeling die vanaf 19 juli 2016 is opengesteld kan iedereen met een gebouw met asbestdak profiteren. Doel ervan is hen te stimuleren het asbest te verwijderen en zonnepanelen op het dak te leggen. In totaal is hiervoor € 500.000,- beschikbaar.

Het is overigens mogelijk om meerdere keren een aanvraag indienen voor de regeling ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’. Voorheen kon dat slechts één keer. De aanpassing van de regeling maakt het mogelijk dat boeren en andere eigenaren van asbestdaken het vervangen van het dak in fasen uitvoeren. Het is de invulling van een motie daarover van Provinciale Staten.

 

Stapelen subsidies

Sinds 1 januari 2016 is er naast de provinciale stimuleringsregeling een ‘Subsidieregeling verwijderen asbestdaken’ van kracht. Deze rijksregeling mag in Friesland gestapeld worden met de provinciale stimuleringsregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’.

Bron: www.asbestvanhetdak.nl