Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Agrariërs met asbestdaken, mogelijk korting op WOZ

Agrariërs met asbestdaken, mogelijk korting op WOZ

Geplaatst op 16 maart 2018

Agrariërs met asbestdaken, mogelijk korting op WOZ!

Heeft u de WOZ-aanslag al bekeken? In vergelijking met voorgaande jaren is de WOZ-waarde van uw onroerend goed waarschijnlijk gestegen.
Mocht u in bezit zijn van asbestdaken, dan kunt u bezwaar maken bij de gemeente op de hoogte van uw WOZ-waarde.
Tijdens de bouw van boerderijen en/of agrarische opstallen is nogal eens gebruik gemaakt van asbest. Omdat asbest schadelijk kan zijn voor de gezondheid geldt er vanaf 2024 een verbod. Door dit verbod ontstaat in feite een waarde vermindering van uw dak.

agrariërs met asbestdaken

Let wel het bezwaartermijn is kort, dus handel snel nadat u de WOZ-aanslag heeft ontvangen.

Wat moet u hiervoor doen en wat kunnen wij voor u betekenen!

Stap 1: U wilt dus allereerst zeker weten of uw dak van asbest is?

Wij komen langs om een materiaalmonster te nemen. Dit is nodig om aan te tonen of het daadwerkelijk om asbesthoudende materialen gaat. Wanneer het om een asbesthoudende bron gaat dan kunt u bezwaar maken.

Stap 2: Heeft u asbestdaken dan kunt u bezwaar maken bij de gemeente.

U staat echter sterker als u zelf ook de door u bepleite waardevermindering kunt onderbouwen. Hierin kunnen wij ondersteuning bieden door een asbestinventarisatie rapport op te stellen en de eventuele aanwezigheid van asbest in kaart te brengen. Omdat er naast de aanwezigheid van asbest ook rekening wordt gehouden met de kosten van de verwijdering hiervan. Helpen wij u graag bij het uitvoeren van stap 3.

Stap 3: Wat zijn de kosten van het verwijderen van asbest.

Deze kosten zijn in kaart te brengen door het aanvragen van offertes bij saneerders. Ook dit kunnen wij voor u uit handen nemen.

 

Meer informatie / bron: https://www.ltonoord.nl/afdeling/salland/nieuws/2018/03/15/alert-zijn-op-woz-en-asbest?overview=aHR0cHM6Ly93d3cubHRvbm9vcmQubmwvYWZkZWxpbmcvc2FsbGFuZA%3d%3d