Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Quickscan Flora & Fauna, nu in combi met asbest­inventarisatie

Quickscan Flora & Fauna, nu in combi met asbest­inventarisatie

Gemeenten en omgevingsdiensten leggen bij sloop, verbouw en ook asbestverwijdering, steeds meer de nadruk op de effecten op het milieu. Voorafgaand aan alle soorten sloopwerk, is men verplicht te laten onderzoeken wat voor gevolgen de werkzaamheden hebben op de diersoorten in of om het bouwwerk. ABF helpt u verder door het web van regelgeving voorafgaand aan uw project.

Wat is een Quickscan Flora & Fauna?

De Quickscan Flora & Fauna is een oriënterend ecologisch onderzoek, waarbij wordt gekeken naar de aanwezigheid van verscheidene diersoorten aanwezig in of om het bouwwerk. Vervolgens toetst de deskundige of de aanstaande werkzaamheden de aanwezige diersoorten niet verstoren. De Quickscan Flora & Fauna is verplicht voorafgaand aan alle soorten sloopwerk, dus ook asbestverwijdering. Omgevingsdiensten controleren en handhaven in opdracht van de gemeenten op de naleving van de wet Natuurbescherming.

Wat bieden wij

Om onze opdrachtgevers zo veel mogelijk te ontzorgen hebben we een pakket samengesteld. In dit pakket worden asbestinventarisatie en Quickscan Flora & Fauna gecombineerd. Zo bent u simpel en voordelig voorzien van het benodigde papierwerk voorafgaand aan uw sloopproject, verbouwing of asbestsanering. De Quickscan Flora & Fauna wordt uitgevoerd door een gediplomeerd deskundige van een externe partij, zoveel mogelijk in combinatie met de asbestinventarisatie.

De voordelen op een rij:

  • 1 contactpersoon, korte lijnen van communicatie;
  • 1 locatiebezoek;
  • De scherpste prijs voor zowel asbestinventarisatie als Quickscan;
  • U voorkomt zo een bouwstop of een boete;
  • U loopt geen onnodige vertraging op in de werkzaamheden;
  • En natuurlijk dragen we zo met zijn allen bij aan de zorg voor de natuur.

*De werkzaamheden (asbestinventarisatie en Quickscan Flora & Fauna) worden zoveel mogelijk op dezelfde dag uitgevoerd. Het kan echter voorkomen dat dit niet (volledig) mogelijk is. De Flora & Fauna deskundige zal dan separaat een afspraak maken.

Rapportage

U ontvangt (meestal binnen een week van het veldwerk) 2 rapportages. Het asbestinventarisatierapport is geschikt voor de sloopmelding voor uw sloop-, verbouw-, of saneerwerk. De Quickscan Flora & Fauna geeft aan of er een risico is dat u met de werkzaamheden de natuur verstoort. En eventueel welke maatregelen u kunt treffen om uw project toch door te laten gaan.

Laat uw project ook begeleiden door ABF. Onze medewerkers staan klaar om u te voorzien van een passende, vrijblijvende offerte voor asbestinventarisatie, Quickscan Flora & Fauna, of andere onderzoekswerk rondom milieu en gevaarlijke stoffen. Weet u nog niet welke onderzoeken voor uw project van toepassing zijn? Dan helpen we u graag verder met een vrijblijvend advies.