Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Het asbestdak-totaalpakket voor uw verzekeraar

Het asbestdak-totaalpakket voor uw verzekeraar

Biedt uw verzekeraar bij het afsluiten van een nieuwe (opstal)verzekering geen dekking meer voor asbestdaken? Zijn de premies fors gestegen omdat u nog in het bezit bent van een asbestdak? Heeft u bericht gehad van de verzekeraar om uw asbesthoudende dakbedekkingen in kaart te brengen? Wij regelen het asbestdak-totaalpakket dat u kunt aanbieden bij uw verzekeraar.

Wat is er aan de hand?

Het asbestverbod is (voorlopig) van tafel. Daarmee verdwijnt het asbest echter niet. Mogelijk heeft u reeds bericht gehad van uw verzekeraar dat u uw asbesthoudende dakbedekkingen in kaart dient te brengen. Enkele verzekeraars eisen een asbestinventarisatie en een saneringsplan. Doet u niets, dan kan de premie zomaar stijgen met € 1500,00 per jaar (bij een dakoppervlak van 2000 m2)*.
*Bron: artikel Boerenbusiness van 5 oktober 2017; Verzekeringspremie asbestdaken torenhoog

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij brengen uw asbestdak in kaart en leveren een asbestdak-totaalpakket richting uw verzekeraar voor slechts € 445,00 excl. BTW.

(binnen een straal van 50 km van Sexbierum, inclusief 2 materiaalmonsteranalyses, op basis van 1 bouwwerk)

Het asbestdak-totaalpakket stappenplan

De eerste stap is een asbestinventarisatie. Onze erkende inspecteur brengt de dakbedekking in kaart en neemt monsters van de asbestverdachte materialen. Vervolgens wordt aan de hand van de bevindingen en de monsteranalyse een asbestinventarisatierapport opgesteld. Dit rapport kan tevens gebruikt worden voor verwijdering van het asbest.

Hierna wordt er een saneringsplan opgesteld. Het saneringsplan bestaat uit 2 onderdelen:

  • Een intentieverklaring waarin u aangeeft wat uw toekomstplannen zijn, binnen welke termijn u het asbest wilt laten saneren en waarom u deze termijn hanteert;
  • Een vrijblijvende offerte van een gecertificeerd asbestsaneerbedrijf voor de verwijdering van uw asbest.

Tot slot het papierwerk

De stukken worden gebundeld in een totaalpakket. U ontvangt de stukken zowel digitaal als op papier, het saneringsplan dient door u ondertekent te worden. U kunt het asbestdak-totaalpakket aanbieden bij uw verzekeraar. Aan de hand van de bevindingen en de toekomstplannen die hieruit voortkomen, bepaalt uw verzekeraar wat de gevolgen voor uw premie zijn. Kiest u ervoor om het asbest te laten verwijderen, dan is uw papierwerk op orde en kunt u direct een saneerder inschakelen.

Offerte op maat?

Vanuit onze uitgebreide onderzoekservaring kunnen we u bijstaan bij het in kaart brengen van uw asbestdak voor uw verzekeraar. Wenst u een offerte op maat voor uw specifieke situatie, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

ABF B.V. biedt geen garanties voor akkoord of blijvende dekking bij alle verzekeraars, informeer bij uw eigen verzekeraar of ons pakket volstaat.