Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Asbest in en aan grote complexen

Asbest in en aan grote complexen

Wist u dat ABF ook voor de uitvoering van planmatig onderhoud aan grotere complexen de asbestinventarisaties verzorgt? En dat we dat zo doen dat de bewoners of gebruikers van het gebouw er een goed gevoel bij hebben?

We inventariseren snel, gericht en stellen bewoners op hun gemak.

Wat gaat er aan planmatig onderhoud gebeuren?

Wilt u naast het gevelonderhoud ook de asbesthoudende dakleien vervangen? Gaat het om een renovatie van keuken, douche en toilet? Is het een energetische verbetering voor upgraden van het energielabel of is het een combinatie van werkzaamheden?

Om u goed van dienst te zijn, willen we weten wat het doel van de asbestinventarisatie is. Welk onderhoud wilt u gaan uitvoeren?

Inventarisatie op maat

We willen dit weten om de omvang van het te inventariseren gebied te bepalen en beperken tot het gebied waar de werkzaamheden plaatsvinden.

  • Vindt er uitsluitend een renovatie aan de buitenschil plaats, dan is dit de omvang van het onderzoek.
  • Wordt de keuken gerenoveerd, dan kunnen we het onderzoek beperken tot uitsluitend de keuken.

Grote voordelen van een maatwerkinventarisatie zijn:

  • minder overlast voor de bewoner;
  • lagere kosten voor de opdrachtgever.

Zorg voor bewoners

Asbestinventarisatie en asbestverwijdering in een woning heeft dikwijls een behoorlijke impact. Het is vaak het startpunt van meer onderhoudswerkzaamheden. Bewoners hebben veel vragen over wat ze te wachten staat. Onze medewerkers weten hoe ze hiermee moeten omgaan.

Op de Training Gedrag en Communicatie leren onze medewerkers emoties te herkennen bij bewoners en hoe ze hiermee moeten omgaan. Want asbest levert vragen op.

Voor elk onderzoek leggen we aan bewoners uit wat we komen doen. We nemen alle tijd om vragen te beantwoorden en bewoners gerust te stellen.