Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Asbest: Alles uit handen

Asbest: Alles uit handen

Wij regelen de papieren rompslomp

Heeft u uw asbestdak al op orde? Wij helpen u graag met de vergunningen, mogelijke subsidiesen/of fondsen en de asbestinventarisatie. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe.

ABF B.V. ontzorgt:

  • Verzorgen vergunningen (sloopmelding).
  • Uitvoeren asbestinventarisatie.
  • Aanvragen subsidies.

Behoefte aan expertise?

ActualisatierapportHet aanvragen van vergunningen (sloopmelding) en subsidies en/of fondsen is een ingewikkelde klus, die we graag voor u uit handen nemen. Wij regelen de (sloop)vergunningen en het aanmelden bij diverse instanties. We voeren bovendien de asbestinventarisatie uit, want bij iedere verwijdering van asbest is een asbestinventarisatierapport noodzakelijk. We maken zo de kosten van de sanering inzichtelijk en u bent klaar voor een asbestvrij erf.

Waarom u nu uw asbestdak moet vervangen:

  • Profiteer tot en met 2019 van subsidies. <- update – regeling is gesloten!
  • Voorkom boetes en hoge kosten. Vanaf 2025 riskeert u een dwangsom van de gemeente als u nog een asbestdak heeft. Ook bent u dan waarschijnlijk niet meer gedekt door uw opstalverzekering als er vezels loskomen van een asbestdak. <- update – verbod is van de baan!
  • Minder premiekosten. Met een asbestdak betaalt u meer premie voor de eventuele herstelkosten bij brand of storm.
  • Een betere uitstraling en beter verkoopbaar.

Blijf op de hoogte! Schrijf u in voor de ABF Actueel.

Asbestinventarisatie type A kop-hals-romp boerderij

Waarom verbod op asbestdaken?

Asbestdaken verweren in de buitenlucht, waardoor er asbestvezels kunnen vrijkomen in de leefomgeving. Om het risico voor de gezondheid te beperken, is het houden van asbestdaken vanaf 1 januari 2025 verboden.

ABF B.V. als uw kennispartner

Wij helpen bedrijven bij asbestinventarisatie, onderzoek en advies. Wilt u uw asbestdak vervangen? Wij zetten alle kosten op een rijtje en nemen al uw zorgen uit handen. Na onze werkzaamheden kan er direct gestart worden met saneren.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met ABF B.V. Wij begeleiden u naar een duurzaam en asbestvrij erf.