Direct contact? Bel ons: 0517 43 42 74
Bellen met ABF b.v.
Stappenplan asbest­inventarisatie

Stappenplan asbest­inventarisatie

Een asbestinventarisatie uitgevoerd door ABF bestaat uit 3 fasen. We doen een vooronderzoek, veldwerk en rapporteren u snel onze bevindingen.

Fase 1: Vooronderzoek asbestinventarisatie

Voorafgaand aan het veldwerk op locatie wordt een vooronderzoek uitgevoerd. Het vooronderzoek bestaat uit het verzamelen van relevante gegevens van het te inventariseren bouwwerk. De gegevens kunnen bestaan uit bouwkundige tekeningen zoals; plattegronden, doorsneden, details etc. of uit geschreven stukken zoals bestekken en oude bouwaanvragen. Aan de hand van deze gegevens kunnen asbestverdachte materialen vooraf worden genoteerd.

Fase 2: Veldwerk asbestinventarisatie

Veldwerk voor asbestinventarisatieOp locatie wordt het veldwerk verricht. De inspecteur start met een algemene rondgang door en om het bouwwerk/object. Aansluitend worden alle vertrekken deskundig en systematisch geïnventariseerd op asbestverdachte materialen/objecten. De asbestverdachte materialen/objecten worden conform het inventarisatieplan bemonsterd, ingemeten en vastgelegd.

Fase 3: Asbestinventarisatierapport

De bevindingen tijdens het veldwerk en de uitslag van de monsteranalyses worden in het asbestinventarisatierapport samengevat. De locaties van asbesthoudende bronnen worden in een tekening aangegeven. Tevens wordt per bron onder meer omschreven wat voor toepassing het is (golfplaat, riolering, vloerzeil etc.), het percentage aan asbest in het materiaal, wat voor asbest het is en in welke risicoklasse het dient te worden verwijderd.