Asbest: Alles uit handen

Asbest: Alles uit handen

Wij regelen de papieren rompslomp

Heeft u uw asbestdak al op orde? In 2024 moeten namelijk alle asbestdaken uit Nederland verwijderd zijn. Wist u dat er subsidieregelingen zijn om asbestdaken te verwijderen voor (agrarische) bedrijven? Wij helpen u graag met de vergunningen, subsidies en de asbestinventarisatie. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe.

  • Verzorgen vergunningen (sloopmelding).
  • Uitvoeren asbestinventarisatie.
  • Aanvragen subsidies.

Behoefte aan expertise?

ActualisatierapportHet aanvragen van vergunningen (sloopmelding) en subsidies is een ingewikkelde klus, die we graag voor u uit handen nemen. Wij regelen de (sloop)vergunningen en het aanmelden bij diverse instanties. We voeren bovendien de asbestinventarisatie uit, want bij iedere verwijdering van asbest is een asbestinventarisatierapport noodzakelijk. We maken zo de kosten van de sanering inzichtelijk en u bent klaar voor een asbestvrij erf.

Waarom u nu uw asbestdak moet vervangen:

  • Profiteer tot 2019 van subsidies.
  • Voorkom boetes en hoge kosten. Vanaf 2024 riskeert u een dwangsom van de gemeente als u nog een asbestdak heeft. Ook bent u dan waarschijnlijk niet meer gedekt door uw opstalverzekering als er vezels loskomen van een asbestdak.
  • Minder premiekosten. Met een asbestdak betaalt u meer premie voor de eventuele herstelkosten bij brand of storm.
  • Een betere uitstraling en beter verkoopbaar.

Subsidies stapelen: € 9,00 subsidie per m² asbestdak

Landelijke subsidie

Voor de verwijdering van asbest is er een subsidieregeling. De subsidie bedraagt € 4,50 per m² verwijderd asbestdak met een maximum van € 25.000 per adres. Om voor deze subsidie in aanmerking te komen, moet u snel handelen. De regeling vervalt met ingang van 1 januari 2020. Er is bovendien een subsidieplafond vastgesteld. Wees er dus op tijd bij.

Asbestinventarisatie type A kop-hals-romp boerderij

Friese stimuleringsregeling: ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’

U kunt deze landelijke subsidie combineren met de provinciale stimuleringsregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. Op die manier kunt u € 9,00 per m² subsidie ontvangen. Ook voor deze regeling is er een beperkte houdbaarheid en is het verstandig snel te handelen.

Waarom subsidies voor asbestdaken?

Asbestdaken verweren in de buitenlucht, waardoor er asbestvezels kunnen vrijkomen in de leefomgeving. Om het risico voor de gezondheid te beperken, is het houden van asbestdaken vanaf 1 januari 2024 verboden.

ABF B.V. als uw kennispartner

Wij helpen bedrijven bij asbestinventarisatie, onderzoek en advies. Wilt u uw asbestdak vervangen? Wij zetten alle kosten op een rijtje en nemen al uw zorgen uit handen. Na onze werkzaamheden kan er direct gestart worden met saneren.
Benieuwd hoeveel subsidie u kunt krijgen voor uw asbestdak?
Neem contact op met ABF B.V. Wij begeleiden u naar een duurzaam en asbestvrij erf.